Een website ontwerpen

Nederland, zo werd onlangs bekend, loopt voorop met het gebruik van de social media. Dat betekent dat in alle lagen van de bevolking grootschalig gebruik gemaakt wordt van de mogelijkheden die internet biedt. Het wereld wijde web (www), zoals het zo mooi heet wordt door miljoenen mensen dagelijks gebruikt. Dit is belangrijke informatie voor iemand die een website wil ontwerpen.

Een website opent een enorme nieuwe markt

Klanten benaderen, laten zien wat er te koop is, uw producten presenteren, uw aanbiedingen onder de aandacht brengen, reclame maken, al deze onderdelen zitten in een ontwerp. Een website ontwerp is alleen al om die reden aan uiterst complex gebeuren. Zeker wanneer u een professionele site wilt, die wat onderhoud betreft makkelijk en niet tijdrovend is. Dit zijn belangrijke gegevens wanneer u een offerte vraagt bij een reclamebureau.
Een website ontwerp moet zo zijn dat uw bedrijf daarin herkenbaar wordt. Het moet passen binnen uw huisstijl, de kleuren van uw bedrijf dragen en direct uitnodigen om te lezen. Dat uitnodigende bepaalt of een mogelijke klant op de site blijft of er snel overheen kijkt en verder surft. De andere kant van het internetgedrag van de mensen is namelijk dat men vaak oppervlakkig en snel kijkt en weer verder gaat. De aandacht vasthouden is al voor een tv reclame een hele toer, dus zal het bij een website ontwerp een belangrijk deel van het werk zijn.

Een website ontwerp is veel persoonlijker dan men denkt

Wanneer u zelf surft, op zoek naar iets speciaals of gewoon uit nieuwsgierigheid vertoont u hetzelfde gedrag als de doorsnee surfer. Het is goed om u daarvan bewust te zijn. Ga eens een uurtje surfen op het net voordat u een opdracht geeft voor een website ontwerp en noteer waar uw aandacht door getrokken werd. Ga daarbij niet binnen uw eigen vakgebied op zoek, want dan neigt u snel naar concurrentievergelijk. Maar naar iets waar u normaliter niet naar zou kijken. Doordat u nu aandacht schenkt aan iets waar uw interesse niet echt ligt, wordt het makkelijker vast te stellen waar u langer blijft of snel weg bent. Deze kenmerken kunnen ons helpen wanneer u ons vraagt voor uw website ontwerp. Want wij gaan met u in gesprek over uw wensen en verwachtingen. Omdat wij van connexx.nl uw site zo gestalte willen geven dat hij de aandacht trekt van mensen. Met name van surfers die binnen uw doelgroep(en) vallen en daardoor voor u mogelijke nieuwe klanten vormen.